Mot Stockholm!

Åker iväg mot flygplatsen nu och kommer hem på Måndagkväll. Jag nog kommer inte uppdatera någonting här i bloggen under helgen men jag finns på instagram: LivetenligtIda :)
Trevlig helg & påsk på er♥

Kasta ut den förbannade vågen!

Nu mina vänner tänkte jag ta upp någonting som gör mig fullständigt galen, nämligen VIKT hetsen! Håller ni inte med om att vi bör lägga fokus på vilken fysisk form vi är i istället för att bekymra oss över vad pilen pekar på? det är dags att dumpa vågen!

Hur många gånger om dagen tänker du på din vikt? fundera på det individuellt. Tänk så mycket tid och energi som går åt att oroa sig för överflödiga kilon och kalorier hit och dit.

Att gå ner i vikt handlar kort och gott om att du måste göra av med mer energi än vad du stoppar i dig.
Jag äger ingen våg just av den anledningen att den luras. Jag har egna ögon att se mina framsteg med. Mitt råd till er där hemma som vill göra en förändring i livsstilen är att helt enkelt mäta dig med ett vanligt måttband eller att göra en kroppskompositionsmätning (där du får se fett %, muskelmassa osv.) På så sätt kommer du bäst kunna se dina resultat och framsteg.

 

Muskler väger inte mer än fett, men de tar olika mycket plats. Ett kilo fett tar alltså mera plats än ett kilo muskler. Tänk att du till exempel tränat bort ett kilo fett men samtidigt lagt på dig ett kilo muskler och väger dig. Då kommer givetvis vågen att stå stilla, du blir arg, besviken och kanske till och meg ger upp, även fast du egentligen lyckats otroligt bra!

Det är så otroligt många människor som beskriver lyckan över att de äntligen kommit igång med träningen, man känner härliga lyckorus, mår bättre, känner sig starkare och ser resultat, men så förstörs allting när vågen står stilla. Uäähk jag blir så arg. SLÄNG UT SKITEN!

 

En våg är orättvis.
Den visar:
-Vad något väger

Den visar inte:
-Fettprocent
-Muskelmassa
-Vätska
-Hur du mår
-Hur dina kläder sitter
-Hur frisk du är
-Hur håret, hyn och naglarna mår
-Vad du har i vilo eller maxpuls

Vågen missar alltså väldigt många viktiga bitar i det som kallas hälsa. Den tar inte hänsyn till hur din kropp ser ut, vad den består av eller hur du mår. Ha det i minnet nästa gång pilen inte pekar dit du vill. Glöm aldrig att ha tålamod. Att få goda resultat tar tid, väl investerad tid som du aldrig kommer ångra att du offrat.

Happyface

Ler. Jag älskar vädret och att spendera ledig tid utomhus vilket jag precis har gjort.
Energifylld är ordet!!