Kasta ut den förbannade vågen!

Nu mina vänner tänkte jag ta upp någonting som gör mig fullständigt galen, nämligen VIKT hetsen! Håller ni inte med om att vi bör lägga fokus på vilken fysisk form vi är i istället för att bekymra oss över vad pilen pekar på? det är dags att dumpa vågen!

Hur många gånger om dagen tänker du på din vikt? fundera på det individuellt. Tänk så mycket tid och energi som går åt att oroa sig för överflödiga kilon och kalorier hit och dit.

Att gå ner i vikt handlar kort och gott om att du måste göra av med mer energi än vad du stoppar i dig.
Jag äger ingen våg just av den anledningen att den luras. Jag har egna ögon att se mina framsteg med. Mitt råd till er där hemma som vill göra en förändring i livsstilen är att helt enkelt mäta dig med ett vanligt måttband eller att göra en kroppskompositionsmätning (där du får se fett %, muskelmassa osv.) På så sätt kommer du bäst kunna se dina resultat och framsteg.

 

Muskler väger inte mer än fett, men de tar olika mycket plats. Ett kilo fett tar alltså mera plats än ett kilo muskler. Tänk att du till exempel tränat bort ett kilo fett men samtidigt lagt på dig ett kilo muskler och väger dig. Då kommer givetvis vågen att stå stilla, du blir arg, besviken och kanske till och meg ger upp, även fast du egentligen lyckats otroligt bra!

Det är så otroligt många människor som beskriver lyckan över att de äntligen kommit igång med träningen, man känner härliga lyckorus, mår bättre, känner sig starkare och ser resultat, men så förstörs allting när vågen står stilla. Uäähk jag blir så arg. SLÄNG UT SKITEN!

 

En våg är orättvis.
Den visar:
-Vad något väger

Den visar inte:
-Fettprocent
-Muskelmassa
-Vätska
-Hur du mår
-Hur dina kläder sitter
-Hur frisk du är
-Hur håret, hyn och naglarna mår
-Vad du har i vilo eller maxpuls

Vågen missar alltså väldigt många viktiga bitar i det som kallas hälsa. Den tar inte hänsyn till hur din kropp ser ut, vad den består av eller hur du mår. Ha det i minnet nästa gång pilen inte pekar dit du vill. Glöm aldrig att ha tålamod. Att få goda resultat tar tid, väl investerad tid som du aldrig kommer ångra att du offrat.
#1 - - Alias:

Läsvärt inlägg!
Ett litet tillägg skulle jag dock vilja göra...
Muskler väger mer än fett om man räknar till hur stor plats de tar, d.v.s. om man jämför lika mycket volym fett och muskler så väger musklerna mer.
En av många källor: http://illvet.se/fraga-oss/vager-muskler-mer-an-fett
Däremot är det inte helt ovanligt att man till och med går upp i vikt när man tränar och får en "snyggare" kropp eftersom musklerna ersätter fettet. De tar mindre plats precis som du nämner och man kan därför behålla vikten men bli mer rippad.
I övrigt har du helt rätt i detta inlägg. Vågen visar enbart vikten, den är ju faktiskt rätt oviktig när det kommer till välmåendet och vi bör skita i den! Grym blogg btw!

Svar: Hej! jadå givetvis är det så! jag valde att inte fördjupa mig så mycket i det just här och istället bara fastställa att 1kg muskler & 1kg fett är samma vikt:-) men du har helt rätt!Kul att du gillade inlägget och bloggen! hoppas du får en bra helg och påsk!:-)
Ida Lindström

#2 - - Mikaela Svarfvar:

Vill bara skriva att jag verkligen älskar din blogg!! Du skriver så himla bra och intressanta inlägg! Blir så peppad!!

Svar: ååhhh men tusen tack fina du! så himla glad jag blir:-)! ha en jättebra påsk! kram:)
Ida Lindström

#3 - - Jeanette - En mammas vardag:

Tack så mycket för de orden:) Glad Påsk!!

Svar: Det var så lite! hoppas du haft en bra påsk :D
Ida Lindström

#4 - - captivatedminds.blogg.se:

Fast samhället är sjukt som accepterar fetma. Ingen borde få vara tjock - det är farligare än de flesta sjukdomar. Tjockhet är dödligt

#5 - - captivatedminds.blogg.se:

Och då borde man banta, om man har några kilon för mycket. Att vara tjock ökar risken för bl.a. Diabetes & kärlsjukdomar :(

Svar: Jodå så sant! men jag syftade lite mer på de som inte lider av fetma och bara vill träna & känna sig hälsosam men fortfarande mår dåligt just pga vågens "dåliga resultat" :)
Ida Lindström

#6 - - Julia:

damn straight! Vågor är orättvisa..

#7 - - Louise:

Du har så rätt!
Jag har inte ställt mig på vågen på flera år, det är helt och hållet hur kläderna sitter och hur jag känner mig rent fysiskt och psykiskt som för avgöra hur jag mår. Bra inlägg! :)

Svar: Helt rätt! mindre fokus på siffrorna!!kul att du gillade inlägget, kram!:)
Ida Lindström

#8 - - Emelie:

Så sant!

#9 - - ann-sofie:

jag fullkomligt älskar detta inlägg, för du har så rätt så!

Svar: Roligt att det uppskattades! kram:)
Ida Lindström

#10 - - captivatedminds.blogg.se:

Svar: då ber jag om ursäkt för att jag missuppfattade!