DU bestämmer!

Jag börjar bli trött på de människor som ska påpeka tjejers styrketräning. Jag börjar bli trött på idrottsreklamerna som visar en smal tjej tillsammans med en muskulös kille. Jag är trött på alla ideal-normer vi männikor har skapat.

Många tjejer är rädda för att bli uttittade på gymmet.
"En tjej ska ju inte hänga vid de fria vikterna, de ska stå på en crosstrainer eller springa lite på bandet."

TJEJER, vad ni än har för mål i livet. Hur ni än vill se ut. Hur ni än ska gå till väga för att lyckas. - STRUNTA i om människor kollar snett på dig i gymmet, om din bästa vän tycker att du ska sluta träna eller om folk kritiserar din målbild. Du måste, individuellt, gå till dig själv och fråga: får den här träningen mig att må bra? är svaret ja, ja då ska du banne mig fortsätta med det också! Det är lätt att känna sig påverkad av negativ energi runt omkring sig och det är lätt att börja känna sig osäker på sig själv och med det man gör om man inte känner av andra människors positiva energi och respons.

Bara för att vi kvinnor har svårare att bygga muskler så betyder det inte att vi inte är menade till att bygga muskler. Tvärt om! bevisa för dig själv och din omgivning att du faktiskt kan. Förstår ni hur mycket slit det ligger bakom en vältränad tjejs kropp?
(för killar också givetvis.)

Har du svårt att trycka bort negativ och onödig energi ifrån dig så måste du försöka jobba på att vända det till motsatsen och istället tänka "jag är grym, jag struntar i vad andra tycker och de ska inte få stoppa mig från att göra något jag älskar och mår bra av."

Det jag vill komma till och understryka är att det handlar om hur DU vill ha det, att det är DU som bestämmer! det spelar ingen roll om din omgivning, din bästa vän eller pojkvän/flickvän tycker att du ska träna på ett annat sätt eller om de tycker det är fult med mycket muskler. Stäng ute den negativa energin och lägg fokus på det du känner funkar bäst för just dig. Låt ALDRIG människor bestämma över dig.

Jag får ofta höra saker som "varför tränar du hela tiden?", "vad bredaxlad du är", ta det lugnt med träningen", "Ida du behööver inte träna hela tiden", "du behöver inte bygga mer muskler". "det är inte snyggt med mycket muskler på en tjej." Varför får jag höra sånt här då? är det för att folk vill trycka ner mig? vill ni bestämma över mig? är ni avundsjuka för att jag har träning som hobby?

"Det är inte snyggt med mycket muskler på en tjej" är en mening som klart och tydligt är menat för att trycka ner och sänka mig. De människor som ställer sånna här frågor och påståenden, är det verkligen mina riktiga vänner som VET att jag brinner för styrketräning och som VET att det är det som får mig att må bra? Tack och lov tar jag inte in negativ energi i mitt liv längre. Tack och lov så bryr jag mig inte om vad andra tycker om det jag älskar. Tack och lov kan jag stå upp för mig själv och vad jag tycker -och allt detta, just tack vare styrketräningen.


Jag vill bara ge alla människor, speciellt ni tjejer, all pepp i världen!
VÅGA ta för er, VÅGA göra det ni älskar och VÅGA visa att det är NI som bestämmer.


You could be the greatest
You can be the best
You can be the King Kong banging on your chest
You could beat the world
You could beat the war
You could talk to God, go banging on his door

You can go the distance,
You can run the mile,
You can walk straight through hell with a smile,
You can be the hero,
You can get the gold,
Breaking all the records they thought never could be broke.
#1 - - Isac:

Mycket bra Ida! Du har en fantastisk inställning :-)

Svar: åh tack så mycket Isac !:):)
Ida Lindström

#2 - - Simon:

Bra talat Ida! folk är alltid så "emot" personer som har bestämt sig för att ändra sina livsvanor och utseende. De är bara avundsjuka att du vågar ta steget medan de står kvar på samma plats och trampar. Förhoppningsvis kan de inom sinom tid inse hur bra du mår av det du gör som gör att de själva blir inspirerade att "bli en bättre version av sig själv"! :), Förresten tycker jag att det är grymt med tjejer som vågar ta för sig och stå med grabbarna vid de fria vikterna på gymmet! mer sånt vill vi se! :D

Svar: Tack!! ja men visst är det så, det är så trist att det ska bli så otroligt stor grej av allting när man verkligen vill göra en förändring och något bra för sin kropp:/Ja visst är det underbart när man ser tjejer vid de fria vikterna, underbart att det börjar bli mer och mer där! ha det så bra :D
Ida Lindström

#3 - - Josefina :

Bra skrivet Ida! Vet precis hur de känns som då kan dom ju ta sig där bakmedans jag går med huvudet högt och är stolt över mina muskler och vad jag åstadkommit!

Keep going! Och fuck bredaxlad, de är jag med. Brukar få höra att jag ser ut som en man. Hahah, fuck off!

Svar: Tack vännen! ja men precis, det finns inget bättre än att verkligen se sina framsteg:D HAHah ja men ellerhur! Josef dårå ;) kram på dig!!
Ida Lindström

#4 - - Josefina :

Vi borde träna någon gång tsm!!!

Svar:
Ida Lindström