Att våga misslyckas - och att lyckas.

Det finns många i den här världen som är rädda att misslyckas. Att något ska gå snett. Att göra någonting utanför ramarna. Rädda att ta det lilla steget utan för sin egen "comfort zone" som gör dig lite starkare. En del är rädda för att flytta, för att kanske inte känna samma trygghet eller rädda för att inte ha någon att umgås med. En del visar aldrig upp sin talang för att de är rädda för vad andra ska tycka, andra vågar inte ha på sig den där snygga klänningen man köpt eftersom man kanske härmar någon eller så kanske man inte vill åka till det där landet för att ingen vill följa med, eller rädd att söka till en skola för man är rädd att inte komma in.

Vi tänker för mycket. "Det är för långt. Det kan bli tråkigt. Jag kan inte. Det kostar för mycket. Tänk om jag inte trivs. Tänk om jag inte klarar det. Jag vågar inte. Folk kommer tycka jag är dålig om jag misslyckas." Det finns alla möjliga ursäkter att komma med som kan hindra dig från att uppnå dina drömmar och mål.

Jag har träffat många som kommer från små städer (som jag) som säger att de vill flytta någon annanstans. Men när jag säger, ”ja, men gör det då?” så vrider de på sig och hittar på alla möjliga ursäkter.

Jag flyttade när jag var 16. Tidigt tycker vissa (mamma). Det är det bästa jag någonsin gjort tror jag. Det bästa med att jag inte kände någon där jag skulle bo var just att man blir tvingad till att gå utanför sin bekvämlighetszon och börja prata/lära känna människor. Det har resulterat i att jag idag har vänner i de allra flesta sv Sveriges städer. Jag är en jäkel på att börja prata med folk och att sedan hålla kontakten. Jag älskar människor och allt som hör till. Speciellt dialekter. Jag älskar dialekter!

Många talar om för mig att jag alltid gått min egna väg. Jag får höra det rätt ofta, men jag har aldrig riktigt reflekterat över det på riktigt, förrän nu. Jag har faktiskt hunnit med rätt mycket på min någorlunda korta livstid. "Hur vågar du" är en fråga jag får ibland. För mig har det aldrig handlat om att våga. Utan vad jag vill. Vill jag göra något, eller testa något, ja då gör jag det. Ensam eller tillsammans med någon. Aldrig för någon annans skull än min egen. Jag har inte riktigt några gränser (vad jag hittat än). Jag vill testa allt, se allt, uppleva allt som går att upplevas. Göra galna saker. Samla på mig erfarenheter från världens alla hörn och kanter.

"Doubt kills more dreams than failure ever will"

Vad jag vill komma fram till är att vi måste bli bättre på att våga göra saker. Jag vill inspirera till det.
Det finns många människor som trivs bra med sin tillvaro med familj, vänner och jobb hemma. Med all respekt, fortsätt så! Men jag VET att det finns många som sitter där med sina drömmar som aldrig går i uppfyllelse. För er som verkligen VILL göra saker, som vill kasta sig ut i det okända och testa sina gränser så vill jag peppa er till max i att genomföra det ni länge drömt om att göra. Det är läskigt att ta det stora klivet ut. Det SKA vara lite läskigt. Jag var SKITRÄDD innan jag skulle börja GMUn. Rädd att inte klara det. Men jag gjorde det. Nu är det över, jag gjorde det och jag är så stolt över mig själv.

Ett misslyckande är inte alltid ett misslyckande. Du bestämmer själv om det är det. Det är viktigt att kunna se det positiva i något som inte ger dig samma resultat som du hoppats på. Gå vidare. Börja om. Kämpa. Ge aldrig upp. Våga satsa för att vinna. En dag kanske du står du där och har gjort det du drömt om. Eller så är du en erfarenhet rikare. Inte ett misslyckade rikare.
#1 - - Robex Lundgren:

snygg bild

Svar: Tack! :D
Ida Lindström

#2 - - Gina Bäck:

Du har helt rätt med vad du skriver, verkligen! Jättebra pepp!

Man ska inte se saker som går fel som misslyckande, att inte ens testa fast man vill är mer misslyckande. Tycker jag personligen och jag tror du förstår hur jag menar. :)

Svar: Tack snälla,, kul att höra! :D förstår precis vad du menar och jag håller helt med!Kram på dig! :D
Ida Lindström

#3 - - Amanda Nilsson:

Håller med dig helt!
Har själv suttit i den sistsen att man vill göra andra nöjda och stolta men själv lider och mår så jäkla dåligt.
Man måste våga tro på sig själv och känna efter. Ingenting är fel eller misslyckande om du själv tycker du har gjort rätt.


Svar: Hoppas du tagit dig ur den sitsen och börjat fokusera mer på dig själv! det förtjänar du! :D Massor med kramar!! :D
Ida Lindström

#4 - - AktivaDagar:

Härlig inställning! Lite samma som präglar mig och min blogg :)

Svar: Tack! härligt, ska kolla in din blogg! kram :D
Ida Lindström

#5 - - Pauliina Larsson:

jättebra skrivet! mycket inspirerande :)

Svar: Tack snälla! kul att höra:)
Ida Lindström

#6 - - Shanelle:

Verkligen sjukt bra skrivet! Du kanske skulle bli krönikör vid sidan av, skriva pepp-krönikor? ;)

Svar: Oj men tack snälla du! det hade ju varit riktigt roligt faktiskt! men måste nog träna upp min skrivförmåga aningens om jag ska börja skriva krönikor haha ;) kram!
Ida Lindström